Zilvervisjes

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in huizen en bedrijven. Iedereen weet hoe ze eruit zien, maar kent ze misschien niet bij naam. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken en misschien ook naar zijn vermogen watervlug weg te glippen. Zilvervisjes worden worden in België vooral gevonden in vochtige hoeken in badkamers, toilet, kelders of keukenkastjes. Ook woningen die pas gebouwd zijn, vinden ze ideaal omdat het gebouw dan nog veel vocht bevat. Zilvervisjes zijn voornamelijk 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Als de plek waar ze zich verbergen ontdekt wordt, gaan zilvervisjes snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen.

Zilvervisjes worden vaak verward met andere, gelijkaardige insecten: ovenvisjes of papiervisjes. Ovenvisjes houden van warme plaatsen zoals keukens en bakkerijen, maar worden zelden aangetroffen in woonhuizen. Papiervisjes treft men vaak aan in in boeken en papieren. Ze voeden zich met organisch materiaal, zoals vezels in papier, kunstvezels uit cellulose en textiel van plantaardige vezels. Ze eten ook zwakkere soortgenoten en vervellingshuidjes.

Wilt u meer informatie over zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes? Neem contact op met de experts! Bel ons gratis of stuur ons een e-mail.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode