$imgalt

Wespen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe een probleem met wespen oplossen?

Laat uw huis of bedrijf inspecteren

Meestal is een probleem met wespen vrij duidelijk: als je meer wespen opmerkt dan gewoonlijk en het echt hinderlijk wordt, dan heb je waarschijnlijk te maken met een wespennest. Soms kan je het nest onmiddellijk opsporen, maar in veel gevallen is het nest gemaakt op een goed verborgen plek zoals onder de grond, onder de dakrand, in rolluikkasten, ... Ga niet zelf op zoek, maar schakel meteen een professional in. Een expert kent de gedragingen van wespen en beschikt over het nodige materiaal om een wespennest op te sporen op een veilige manier.

Kies je methode

Doe je het zelf of laat je het doen door een expert?

In het geval van wespen is de keuze snel gemaakt: de bestrijding van een wespennest moet altijd uitgevoerd worden door een professional. Wespen zijn immers zeer agressieve insecten en zullen het niet laten om je te steken - zeker niet als ze zich bedreigd voelen. Wespen - in tegenstelling tot bijen - kunnen zelfs meedere keren steken. Probeer dus nooit om hiermee zelf aan de slag te gaan want je zou wel eens het slachtoffer kunnen zijn van tientallen wespensteken. En als je allergisch bent aan wespensteken, kan het zelf aanpakken van een wespennest misschien zelfs fataal zijn.

Een professionele wespenbestrijder weet waar hij moet zoeken en hoe hij het wespennest veilig kan bestrijden met de juiste producten en de benodigde beschermende kledij.


 • Doe-het-zelf wespenbestrijding

  Zoals eerder gezegd, is doe-het-zelf wespenbestrijding uit den boze. Als je weet dat een wespennest 10.000 à 15.000 wespen kan huisvesten, dan weet je dat het risico op steken zeer groot is. Schakel altijd een professionele ongediertebestrijder in om uw probleem met wespen op te lossen.


 • Voordelen van een professionele wespenbestrijding

  Een probleem met wespen kan erg lastig zijn. De meeste mensen zijn er bang voor en reageren paniekerig als een wesp rond hun hoofd cirkelt of boven hun eten en drankje. Overlast van wespen in uw zaak kan ook leiden tot reputatieschade. Dit klein, maar superlastig insect is agressief van karakter en moet bestreden worden om uw gezin, medewerkers en klanten te beschermen.

  Door nauw samen te werken met een ongedierte-expert kan je ervoor zorgen dat het wespennest veilig verwijderd wordt zonder dat je zelf risico loopt.

  De Rentokil ongediertebestrijders kennen de biologie van wespen en weten hoe ze een wespenprobleem moeten aanpakken. Door een expert onder de arm te nemen, kan je erop vertrouwen dat de behandeling snel en doeltreffend is. Hij beschikt over het nodige materiaal en de juiste, professionele producten om deze steekgrage insecten te bestrijden. Op deze manier vermijdt u dat de stress die gepaard gaat met wespen niet ten top gedreven wordt.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

 • Waarom Rentokil?

  Met Rentokil Pest Control als ongediertepartner kunt u zeker zijn van een kwalitatieve bescherming tegen ongedierte.

  Onze focus ligt op het volledig oplossen van uw probleem met ongedierte. Tegelijkertijd geven wij u aanbevelingen om te voorkomen dat hetzelfde probleem terug te kop opduikt in de toekomst.

  Met meer dan 85 jaar ervaring in de ongediertesector kunt u er zeker van zijn dat onze service kwalitatief is en dat onze servicemensen op het hoogste niveau getraind zijn.

  • Certifiëringen - Rentokil België heeft als enige bedrijf in de ongediertsector het CEPA certificaat - een bewijs van onze hoogkwalitatieve service
  • Lidmaatschap bij verenigingen: Rentokil is lid van BePMA - Belgian Pest Managment Association
  • Klantengetuigenissen - wij hebben talrijke klantengetuigenissen van bedrijven die tevreden zijn over onze diensten
  • Tranparantie - ons online en realtime rapporteringssysteem myRentokil geeft u een volledig en transparant overzicht van uw ongediertebestrijding en -preventie
  • Expertise & ervaring - onze servicemensen zijn grondig opgeleid en worden op regelmatige tijdstippen bijgeschoold en getest op hun kennis van het ongedierte en de actuele bestrijdingstechnieken

Onderneem actie

Neem vandaag nog contact op met Rentokil om uw probleem met wespen voorgoed op te lossen en alle stress die met een wespennest gepaard gaat van de baan te ruimen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte