Vlooien

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Vlooien bestrijden

De gedachte aan vlooien alleen al is vaak voldoende om jeuk te krijgen over je hele lichaam. Vlooien worden vaak gezien als een gebrek aan hygiëne maar vaak ben je zelf niet de oorzaak van een probleem met vlooien. Vlooien komen meestal je huis binnen via huisdieren. Het is dus erg handig als je snel kan achterhalen of je vlooien in huis hebt en dus de tekenen van vlooien kan herkennen.

Als u last hebt van vlooien, handel dan snel en vermijd dat de vlooien ook de andere plaatsen in uw huis gaan bezetten. Rentokil kan een snelle en effectieve behandeling tegen vlooien uitvoeren zonder gevaar voor u, uw gezin en uw huisdieren.

Vlooien: tips voor een snelle en effectieve bestrijding

Er zijn verschillende maatregelen die u moet nemen om er zeker van te zijn dat u na de vlooienbestrijding ook echt geen last van vlooien meer hebt.

  • Stofzuig de vloer, tapijten, meubilair, scheuren in de vloer en gestoffeerde meubels. Hiermee zuigt u niet alleen volwassen vlooien op, maar ook hun eitjes en de larven. De larven voeden zich met uitwerpselen van volwassen vlooien en ander organisch materiaal, dat zich ophoopt in bijvoorbeeld tapijten. Deze bron van voedsel verwijderen is een belangrijke stap.

  • Leeg uw stofzuiger zeer zorgvuldig buitenshuis, omdat de vlooien vaak nog in leven zijn. Gooi de stofzuigerzak of de inhoud van uw stofzuiger buiten weg, in een gesloten afvalbak.

  • Borstel uw huisdieren regelmatig met een vlooienkam en was hun kussens of manden elke week (bij voorkeur op 60°C of hoger).

Als uw huisdier veel krabt of in zijn vacht bijt, moet u met uw dierenarts praten. Hij kan vaststellen of het om vlooien gaat of een ander probleem. Zij beschikken ook over de beste anti-vlooien middelen voor uw huisdier.

Professioneel vlooien bestrijden

Kleine vlooienplagen kunt u eerst zelf proberen te behandelen met een insectendoder of vlooiendodende spray. Grote plagen kunnen zich door het hele huis verspreid hebben en vragen om een professionele behandeling.

Rentokil biedt een service op afroep om vlooien en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Voor meer advies over het bestrijden van vlooien, een offerte of voor een bezoek van een van onze bestrijdingstechnici kunt u ons bellen op ons gratis telefoonnummer of stuurt u ons een e-mail en wij nemen contact op met u.