Vlooien

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Vlooien in huis

Meestal komen problemen met vlooien voor in huizen waar katten en honden wonen. Maar het is best mogelijk dat u na een verhuizing last krijgt van vlooien doordat de vorige bewoner huisdieren had.

De meest voorkomende vlooien bij katten en honden zijn kattenvlooien. Zelf zult u weinig merken van het probleem want deze vlooien houden niet van menselijk bloed. Het kan wel gebeuren dat ze een ‘proefbeet’ doen op uw voet of been. Zolang uw huisdier in de buurt is, zullen vlooien u waarschijnlijk niet bijten.

Mensenvlooien hebben zich in hun ontwikkeling op verschillende dieren gespecialiseerd. De mensenvlo die op mensenhuid leeft (en op sommige daarop lijkende dierenhuiden) komt in West-Europa nog maar zelden voor. Een uitzondering hierop vormt het boerenbedrijf, waar mensenvlooien op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Mensenvlooien bijten op elke plaats van het lichaam en veroorzaken jeuk wanneer ze zich verplaatsen.

Preventie tegen vlooien

Het is zo goed als onmogelijk om te voorkomen dat uw huisdieren last krijgen van vlooien. Telkens ze naar buiten gaan, lopen ze het risico dat er vlooien van andere katten en honden overspringen naar uw huisdier. Je kan wel de risico’s beperken door je viervoeter een vlooienband om te doen, zijn slaapplaats regelmatig schoon te maken, zijn kussen uit te kloppen, laminaat, vloer of parket te leggen in plaats van tapijt, …

Vlooien herkennen

Vlooien zijn maar 2 à 3 mm groot en met het blote oog bijna niet te zien. Als u met vlooien te maken krijgt, merkt u het meestal aan het gedrag van uw huisdier: het zal zich meer krabben en zichzelf voortdurend in de pels bijten in een poging de vlooien weg te krijgen. Gebruik een speciale vlooienkam om te achterhalen of uw hond of kat inderdaad vlooien heeft. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts.

Vlooien in huis bestrijden

Vlooien gaan helaas niet uit zichzelf weg. Neem bij overlast van vlooien direct contact op met Rentokil. Onze ervaren bestrijdingstechnici bestrijden de vlooien voor u met professionele, krachtige bestrijdingsmiddelen en houden hierbij rekening met uw situatie. Een bestrijding is daarom altijd veilig voor uw gezin en uw huisdieren. Tevens ontvangt u voor de bestrijding een aantal tips van ons, om ervoor te zorgen dat de bestrijding van de vlooien succesvol is.