Vlooien

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Preventie tegen vlooien

Vlooien in huis is geen pretje. Probeer dan ook zoveel mogelijk om een infestatie door vlooien te voorkomen. De beste manier om vlooien te voorkomen, is een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen.

Huisdieren, zoals honden en katten, zijn de belangrijkste bron van vlooien in het huis. Wanneer uw huisdier vlooien heeft, dan zal het zich waarschijnlijk vaker krabben of in zijn vacht naar de vlooien bijten. Zelfs met de beste zorg is het moeilijk om uw hond of kat volledig tegen vlooien te beschermen. Vaak kammen met een vlooienkam kan voldoende zijn om te voorkomen dat de vlooien zich nestelen. U kunt ze ook beschermen door ze een vlooienband te geven of te behandelen met een vlooienmiddel - iets wat regelmatig moet gebeuren. Zelfs katten die uitsluitend binnen leven, moeten regelmatig een anti-vlooien behandeling krijgen.

Raadpleeg uw dierenarts als er tekenen van irritatie optreden, zoals een rode huid of kale plekken in de vacht.

Vlooien: tips om vlooien te voorkomen

Als u huisdieren hebt, dan is het belangrijk dat u voorkomt dat vlooien zich kunnen nestelen in tapijt en slaapplaatsen:

  • Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eitjes te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stofzuiger aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn.
  • Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger.
  • Schud en klop kussens en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en de eitjes eraf vallen.
  • Maak de slaapplaats van uw huisdier elke week schoon. Was de spulllen liefst boven de 50°C, zodat vlooien gedood worden.
  • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen.
  • Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer.

Kleine vlooienplagen kunnen behandeld worden door de plekken te bespuiten met insectendoder of vlooiendodende sprays.

Grote vlooienplagen kunnen zich in het hele huis verspreid hebben en vragen om een professionele behandeling.

Rentokil biedt een service om vlooien en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Voor meer advies over het bestrijden van vlooien of voor een bezoek van een van onze specialisten kunt u ons bellen op ons gratis nummer 0800 20 160. U kunt ons ook een e-mail sturen.

Wist u dat? Na een bloedmaaltijd kunnen kattenvlooien tussen de 25 en 40 eitjes per dag leggen, op uw huisdier of in zijn slaapplaats. Een enkele vlo kan tot 2.000 eitjes leggen gedurende haar leven.

Vlooien: een moeilijk op te lossen probleem

  • De poppen van vlooien kunnen twee jaar lang blijven ‘sluimeren’. Zij komen alleen uit wanneer de omstandigheden gunstig zijn.
  • De eitjes zijn klein (ong. 0,5 mm lang), ovaal en wit. Ze zijn bijna onmogelijk om te zien op ruwe oppervlakken zoals tapijten en manden van huisdieren.
  • De levenscyclus van een vlo kan variëren van twee weken tot ongeveer acht maanden.
  • Vlooien kunnen zich snel voortplanten. Dit maakt het moeilijk om vlooien volledig te bestrijden zonder professionele hulp.

Onze deskundige, lokale bestrijdingstechnici weten precies hoe ze vlooien effectief moeten bestrijden. Ze bieden u de meest geschikte en effectieve bestrijding, veilig voor uw gezin en uw huisdieren.

Bel Rentokil gratis om een ​​afspraak te plannen. Wij helpen u om de vlooien te bestrijden en geven u tips om vlooien in de toekomst te voorkomen.