Flie

Vliegen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes en zoete geuren

Als u ooit te maken hebt gehad met fruitvliegjes, weet u hoe moeilijk het kan zijn om van ze af te komen. Fruitvliegjes kunnen lang nadat u alle verdachte groenten en fruit hebt weggegooid nog overlast geven. Het oplossen van een probleem met fruitvliegjes vereist soms veel geduld.

Fruitvliegjes worden aangetrokken door de zoete geuren van (rijp of rottend) fruit, alcohol, azijn en ander eten en drinken. Vooral in de zomer planten ze zich, onder de juiste omstandigheden, snel voort. Één wijfje kan 400 tot 900 eitjes leggen en de evolutie van ei tot volwassen fruitvlieg duurt maar 8 à 11 dagen.

Fruitvliegjes voorkomen

Er zijn tal van doe-het-zelfproducten te koop om fruitvliegjes te bestrijden, maar bij een blijvend vliegenprobleem kan het nodig zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem voorgoed te laten verdwijnen. Vooral als het probleem zich voordoet in een voedingswinkel, supermarkt of horecazaak kunnen fruitvliegjes erg lastig zijn voor de klanten. Bovendien wordt de aanwezigheid van vliegende insecten vaak beschouwd als een gebrek aan hygiëne.

Een eerste stap in het bestrijden van fruitvliegjes is een nieuwe plaag voorkomen. Fruitvliegjes of een plaag van fruitvliegjes voorkomt u door een goede hygiëne.

  • Controleer de voorraadkast op oude voedselvoorraden. Oude voedselvoorraden trekken niet alleen fruitvliegjes aan, maar ook voorraadinsecten.
  • Gooi GFT afval, rottend fruit en rottende groenten direct weg in een gesloten afvalemmer, bij voorkeur niet in huis. Controleer plaatsen waar u groenten en fruit bewaart regelmatig.
  • Maak lege flessen en potjes schoon en breng ze naar het containerpark.
  • Maak goed schoon. Laat de afwas niet staan en laat geen plakkerige etens- of drankresten achter op het aanrecht of andere oppervlakken.
  • Vervang en was schoonmaakdoekjes regelmatig. Gooi oude sponzen en zwabbers weg of maak ze goed schoon.
  • Zorg ervoor dat alle deksels op potjes goed gesloten zijn.

Bestrijding van fruitvliegjes

Neem contact op met Rentokil als de plaag blijft aanhouden of weer terugkomt. De ongedierte-experts van Rentokil kennen de gewoontes van fruitvliegjes en beschikken over een breed assortiment krachtige insecticiden om fruitvliegjes te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid.

Voor meer advies of voor een bezoek van een Rentokil specialist kunt u ons bellen op ons gratis nummer of vul het contactformulier in en wij nemen contact op met u.