Textielinsecten

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Tekenen van textielinsecten

Textielinsecten vindt men vaak in tapijten en andere producten die met dierlijk materiaal gemaakt worden, zoals wollen dekens. Als u weet wat en waar u naar tekenen van textielinsecten u moet zoeken, wordt het gemakkelijker om een probleem tijdig op te sporen.

Als u in uw huis of bedrijf kleding of objecten hebt die aangetast kunnen worden door textielinsecten, is het van essentieel belang om regelmatig te controleren of ze niet besmet zijn.

Tekenen van schade door textielinsecten worden vaak pas zichtbaar na een hele tijd. Dit komt doordat textielinsecten zich graag ophouden op donkere en rustige plekken. Dit heeft tot gevolg dat ze vaak al jaren bezig zijn met het aantasten van uw objecten zonder dat u het gemerkt hebt. Vandaar het belang van regelmatig schoonmaken.

Textielinsecten: tekenen

  • Levende of dode volwassen insecten - Zoals tapijtkevers of motten, deze worden vaak gevonden in de buurt van ramen en op delen van tapijten waarop niet veel gelopen wordt. Om hun aanwezigheid te bevestigen, kunt u meubels verplaatsen om zo de vloer onder deze meubels te kunnen bekijken. Let op motten die van achter of onder meubilair vandaan vliegen.

  • Schade - Vaak veroorzaakt aan producten van natuurlijke stoffen zoals kleding, tapijten, matrassen, kussens en meubels met vullingen van veren of paardenhaar, wandtapijten, lederen boekbanden, gestoffeerde meubels, zijde en objecten van veren, maar ook borstels en penselen gemaakt van natuurlijke haren en historische kunstvoorwerpen.

  • Uitwerpselen en vervellingshuidjes - Larven van tapijtkevers produceren uitwerpselen ter grootte van een zoutkorrel en hun vervellingshuidjes lijken op een bruin schelpje. Men vindt ze vooral op plaatsen waar de besmetting het ergst is. Inspecteer het tapijt onder meubels, rond plinten en in hoeken, en let op aangevreten stukken, de aanwezigheid van uitwerpselen van insecten, zijde draden, cocons, en vervellingshuidjes.

  • Larven - De larven van textielinsecten verbergen zicht het liefst op rustige, donkere plaatsen, zoals onder grote meubels (die niet vaak worden verplaatst) of in kasten. Tapijtkeverlarven hebben een afwisselend licht en bruin gestreept lichaam en zijn bedekt met dichte plukjes haar.

  • Eitjes - Controleer op eitjes van textielinsecten, deze worden vaak gelegd in luchtkanalen, kasten, onder meubels en op textiel en stoffen. De eitjes zijn echter zeer moeilijk te zien voor iemand die niet getraind is.

Denkt u dat u een probleem hebt met textielinsecten? Neem contact op met Rentokil voor een snelle, effectieve en veilige bestrijding. De Rentokil specialisten in het bestrijden van textielinsecten beschikken over een uitgebreide kennis over textielinsecten. Zij zijn erop getraind om de sporen te herkennen en een gepaste oplossing voor te stellen.