mollen in de tuin

Mollen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

Problemen met mollen: Rentokil heeft een oplossing

Mollen kunnen erg hinderlijk zijn omdat ze tunnels graven onder gazons, golfterreinen, voetbalvelden en sportterreinen in het algemeen.

Molshopen ogen niet erg mooi op een gazon, een golfterrein of in een bloemenperk. Bovendien beschadigen hun tunnels de wortels van jonge planten en de stenen die de mol aan het oppervlak brengt door te graven, kunnen gevaarlijk zijn voor uw tuinmateriaal.

Mollen leven voornamelijk in bosrijke omgevingen maar ze voelen zich ook erg op hun gemak in tuinen, weiden, golfterreinen, sportvelden of op akkers waar gewassen groeien. Ze kunnen dus als ongedierte beschouwd worden als ze op deze plaatsen opduiken.

Kenmerken van een mollenprobleem

Aangezien mollen slechts zeer zelden boven de grond komen, komt het weinig voor dat we deze diertjes ook echt zien. Maar pas op als je een levende mol vangt: ze heeft erg scherpe tanden en zal zeker proberen te bijten.

De eerste aanwijzingen van een mollenprobleem zijn molshopen die ontstaan door het graven van tunnels. Mollen graven twee soorten tunnels:

  • Wanneer ze op zoek zijn naar voedsel, graven ze ondiepe tunnels net onder het bodemoppervlak.

  • Diepe mollentunnels vind je op 10 tot 40 cm onder de grond. De tunnels zijn onzichtbaar maar daar waar de mol de aarde verwijdert, ontstaan molshopen. Mollen bekleden stukken tunnel met gras en bladeren om er een nest te maken.

Mollen voeden zich met wormen maar doen zich ook tegoed aan insecten en insectenlarven. Mollen hebben een slecht metabolisme en eten elke dag een hoeveelheid voedsel gelijk aan hun eigen lichaamsgewicht – zodat er vaak geen wormen overblijven in de bodem.

Aangezien mollen geen lichaamsvet kunnen kweken, moeten zij de hele winter door eten en kunnen zij dus geen winterslaap doen. Hierdoor zijn ze het meest actief in de herfst en de vroege lente.

Oplossingen tegen mollen

Rentokil - dé expert in ongediertebestrijding - kan u raad geven en u oplossingen tegen mollen aanbieden in functie van uw specifieke behoeften en de omgeving.

Contacteer ons via email of bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 123 om een afspraak te maken met één van onze professionele mollenvangers.