Marter

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Marter: de problemen die hij veroorzaakt

Steenmarters zijn knaagdieren en knagen dus aan alles wat op hun weg ligt. Ze kunnen heel wat knaagschade veroorzaken. Typische tekenen van probleem met steenmarters zijn:

  • Doorgeknaagde autokabels en –leidingen - steenmarters houden van de warmte van een automotor en kruipen graag onder de motorkap waar één van hun favoriete bezigheden bestaat uit slapen en autokabels doorknagen. In de meeste gevallen is de wagen onbruikbaar er moet hij gerepareerd worden door een garagist.

  • Lawaai - Steenmarters zijn nachtdieren en komen dus ‘s nachts tot leven. Jonge steenmarters zijn erg speels en lopen elkaar achterna. Bovendien verjaagt moeder-steenmarter haar jongen uit het nest als ze volwassen genoeg zijn. Ze doet dit door te vechten en luidkeels te schreeuwen. Het is vaak door het lawaai dat ze maken dat de inwoner van het huis merkt dat er steenmarters in huis zijn.

  • Gaten in isolatie - steenmarters maken hun nest daar waar het warm is. Isolatiemateriaal is dus een ideaal plekje voor hen. Ze knagen gaten in de isolatie van uw woning (bijvoorbeeld onder het dak) waardoor er energie verloren gaat.

  • Kenmerkende geur - steenmarters urineren en ontlasten zich steeds op dezelfde plek. Na een tijd veroorzaakt dit uiteraard een sterke geurhinder. Bovendien nemen ze prooien mee naar hun nest. De niet opgegeten resten verrotten, produceren stank en trekken ongedierte aan – vooral vliegen.

  • Dode dieren - steenmarters zijn niet gevaarlijk maar ze houden wel van kippen, vogels en eenden. In de buurt van een kippenhok, een volière of een vijver kan het dus wel zijn dat zij de dieren aanvallen en doden om op te eten.