Kakkerlakken

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Steeds een gekwalificeerde medewerker bij u in de buurt

Snelle, discrete en veilige service voor alle soorten ongedierte

Uw gecertificeerde partner in auditondersteuning

Kakkerlakken: preventie

De meest effectieve manier om kakkerlakken te voorkomen is door ervoor te zorgen dat er geen voedsel en water beschikbaar is. Maar ook het afsluiten van toegangswegen kan voorkomen dat kakkerlakken het huis of bedrijf binnendringen.

Preventietips

  • Voorkom dat kakkerlakken eten vinden - Bewaar voedsel in goed afgesloten bakken of plastic zakken. Ruim etensresten en gemorst drinken direct op, laat het niet op het aanrecht, werkbanken of de vloer liggen. Laat 's nachts geen vloeistof staan in gootsteen of emmers.

  • Ruim al het afval en gemorst drinken op - Verwijder voedselresten onder koelkasten en fornuizen. Maak gebruikt servies en bestek direct schoon en ruim het op. Gooi afval dagelijks buiten weg en bewaar afval of compost in gesloten bakken.

  • Voedsel voor huisdieren - Laat het eten en water van uw huisdier 's nachts niet staan.

  • Ruim ‘rommel’ op - Voorkom schuilplaatsen in ‘rommel’. Gooi oude kranten, magazines, ongebruikte kartonnen dozen en andere rommel weg. Kakkerlakken laten een geur achter, om anderen te vertellen dat ze ergens een veilige schuilplaats hebben gevonden.

  • Sluit toegangswegen af - Het afsluiten van toegangswegen kan voorkomen dat kakkerlakken uw huis of bedrijf binnenkomen. Belangrijke risicoplekken zijn spleten onder deuren of rondom pijpen naar buiten of naar naburige panden. Sluit ook gaten af waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen: kakkerlakken zijn nachtdieren en verbergen zich overdag in naden en kieren in wanden, achter plinten of stopcontacten.

  • Elektromagnetische of ultrasone middelen - Wij zijn van mening dat elektromagnetische of ultrasone insectenwerende middelen niet tegen kakkerlakken helpen en raden ze dan ook niet aan voor het voorkomen of bestrijden van een kakkerlakkenplaag.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Heb u tekenen van kakkerlakken gezien, zullen bovenstaande stappen helpen om het probleem niet groter te laten worden, maar u moet ook een professionele bestrijding uit laten voeren om van de plaag af te komen.

Een snelle reactie is essentieel om te voorkomen dat kakkerlakken zich verspreiden binnen uw bedrijfspand of woning.

De Rentokil bestrijdingstechnici hebben uitgebreide kennis over het gedrag van kakkerlakken, waardoor we een plaag snel en effectief voor u kunnen bestrijden.

Contacteer ons om uw wensen te bespreken voor een effectieve preventie of bestrijding van kakkerlakken in uw huis of bedrijf.