Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Kelderzwam behandelen

Kelderzwam is een verzamelterm voor verscheidene schimmelsoorten die hout aantasten in vochtige omstandigheden. Kelderzwam voelt zich prima thuis in vochtige omgevingen en breekt de cellulose in het hout af tot het verkruimelt. Kelderzwam is vaak te vinden op buitenhout, zoals kozijnen, in het bijzonder als de verf of lak is afgebladderd.

Kelderzwam is minder agressief dan huiszwam, omdat het zich alleen kan verspreiden naar gedeeltes van het pand met een hoog vochtniveau. Kelderzwam kan echter aanzienlijke schade aanrichten en vormt een groot risico als het constructiehout aantast. In dat geval kan het uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Interne kelderzwam wordt meestal veroorzaakt door ernstige waterinloop als gevolg van een lekkend dak, kapotte goten, lekkend sanitair of opstijgend vocht. In dat geval moet niet alleen het kelderzwam maar ook de bron van het vocht worden aangepakt.

Er zijn veel soorten kelderzwam, maar de meest voorkomende is kelderzwam. De effecten van alle soorten kelderzwam zijn echter over het algemeen hetzelfde.

Kelderzwam: waarom Rentokil?

Rentokil Pest Control heeft een jarenlange ervaring in het behandelen van aangetast hout. Geen enkel ander bedrijf beschikt over een vakmanschap en de behandelingen van Rentokil om elk probleem met houtworm aan te pakken, zijn uniek.

Hebt u een probleem met kelderzwam? Wilt u meer advies over een kelderzwamprobleem of wilt u dat een specialist van Rentokil Pest Control bij u langskomt, bel ons dan nu GRATIS op het nummer 0800 20 123.

  • Snelle & effectieve service.
  • Behandeling van uw huiszwamprobleem door speciaal opgeleide Property Care specialisten die enkel houtworm, huiszwam en kelderzwam behandelen.
  • Prijs op maat - afhankelijk van het type en de graad van het probleem.

Kelderzwam onderzoek

Vooraleer Rentokil Pest Control met een eventuele behandeling begint, voert een specialist een grondige inspectie uit om de omvang van het probleem te bepalen. Daarbij wordt ook gekeken waar het vocht – de oorzaak van de kelderzwam - vandaan komt.

Alle plekken rondom moeten gecontroleerd worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles achteraf weer netjes wordt teruggezet en opgeruimd.

Uit het onderzoek zal blijken in welke mate de kelderschimmel zich heeft verspreid, welke de juiste behandeling is, of er eventueel hout moet vervangen worden en hoe de vochtigheid gestopt kan worden.

Kelderzwam behandeling

De behandelfases van kelderzwam zijn:

  • Bij interne kelderzwam: ervoor zorgen dat de bron van het vocht of de waterinloop gerepareerd wordt.
  • Uitdroging van de plek om verspreiding van het rot vertragen en ervoor zorgen dat het niet terugkomt.
  • Uitsnijden van al het weggevreten hout plus een extra dertig centimeter rondom het aangetaste gebied.
  • Schuren van alle omliggende oppervlakken met een staalborstel om alle kelderzwamsporen te verwijderen.
  • Het resterende hout onderwerpen aan een antischimmelbehandeling.
  • Vervangen van al het verwijderde hout met hout dat tegen kelderzwam behandeld is.

Het is belangrijk om veel zorg te besteden aan het verwijderen en verbranden van hout, stof en vuil zodat de sporen van kelderschimmel zich niet kunnen verspreiden naar andere delen van het gebouw.

Constructiehout mag alleen behandeld of verwijderd worden door een ervaren houtbewerker die weet hoe het gebouw tijdens de werkzaamheden gestabiliseerd moet worden en of reparaties sterk genoeg zijn om de last te dragen. Nalatigheid kan ertoe leiden dat uw pand instort.

BEL ONS NU. RENTOKIL PEST CONTROL MAAKT KOMAF MET KELDERZWAM!


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login