$imgalt

Bedwantsen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Hoe een probleem met bedwantsen oplossen?

Over welk ongedierte gaat het?

Het eerste wat je moet doen als je vermoedt dat je een probleem hebt met ongedierte, is proberen te achterhalen met welke soort je exact te maken hebt.

In dit geval moet je er zeker van zijn dat het om bedwantsen gaat en niet over andere bijtende insecten zoals muggen of vlooien. De gebruikte producten en oplossingen variëren namelijk naargelang de soort.

Bedwantsen zijn nachtdieren die enkel tevoorschijn komen om zich te voeden. Overdag verstoppen ze zich in de nabijheid van hun favoriete eetplek (meestal een bed) achter plinten, in matrasnaden, achter beddenhoofden, in naden en kieren enz. Dat maakt het extra moeilijk om ze op te sporen.

Als je de tekenen van een aanwezigheid van bedwantsen kunt herkennen, kan dit helpen om met zekerheid vast te stellen dat je een infestatie van bedwantsen hebt in je huis of bedrijf.

Pas als je weet over welke soort bijtende insecten het gaat, kan de meest effectieve en gepaste oplossing gebruikt worden om ze te bestrijden. Zo bespaar je tijd en geld.

Kies uw methode

Doe je het zelf of laat je het doen door een expert?

Als het gaat over het bestrijden van bedwantsen, dan heb je geen keuze: deze beestjes zijn één van de moeilijkste soorten ongedierte om te bestrijden. Dit MOET je door een professional laten doen. Zo niet zal de infestatie zich in een mum van tijd verspreiden over heel je huis of bedrijf.

Wat je wel kan doen is alert zijn voor de tekenen van bedwantsen en proactief bepaalde risicoplaatsen inspecteren. Maar dan nog blijft het een moeilijke taak om ze ook echt te vinden.

Mocht je sporen vinden, aarzel dan niet om een professionele ongediertebestrijder te contacteren voor het te laat is.


 • Doe-het-zelf bedwantsenbestrijding

  Zoals eerder gezegd, is de bestrijding van bedwantsen werk voor experts. Wat je wel kan doen, is de schade proberen te beperken.

  • Inspecteren - controleer de bedwantsen hot spots zoals matrasnaden, beddenhoofd, bedframes, tapijtzomen, plinten, stopcontacten en meubels die zich in de nabijheid van het bed bevinden (stoelen, nachtkastjes, ladekasten,...).
  • Wassen - was al het linnengoed op de hoogst mogelijke temperatuur (min 60°C) liefst gedurende minimum 90 minuten.
  • Opwarmen - stop indien mogelijk alles in de droogkast gedurende minimum 30 minuten.
  • Stofzuigen - stofzuig je bed, het matras en alle plaatsen waar je mogelijk bedwantsen hebt gezien. Gebruik de attributen zodat je ook vlak naast de muur en in de hoeken zuigt. Gooi achteraf de stofzak weg in een vuilbak die buiten staat.

  Ook al kunnen deze maatregelen helpen om de bedwantsenplaag onder controle te houden, toch bieden ze geen garantie op een definitieve oplossing. De meest effectieve manier om je van bedwantsen te verlossen, is een beroep doen op een ongedierte-expert.


 • Professionele bedwantsenbestrijding: voordelen

  Hoe kakkerlakken bestrijden bij u thuis?

  Wakker worden en vaststellen dat je lichaam volstaat met bedwantsenbeten kan erg stresvol zijn - vooral als je jonge kinderen hebt.

  Verlies geen tijd en neem contact op met een bedwantsenexpert. Hij kent de gewoontes en leefwijze van bedwantsen door en door en hij kan u vertellen welke bestrijdingsmethode het meest aangewezen is om de bestrijding bij u thuis uit te voeren.

  Rentokil biedt een aantal verschillende oplossingen zoals een hitte- of stoombehandeling die de bedwantsen doodt in alle stadia van hun levensfase - van eitje tot volwassen parasiet.

  Hoe kakkerlakken bestrijden in je bedrijf?

  Wanneer het gaat over bedwantsen, dan zijn het vooral de bedrijven die actief zijn in de hotelsector die het meest kwetsbaar zijn. Dat komt door de grote aantallen klanten die hotels, motels, jeugdherbergen en B&B's dagelijks over de vloer krijgen. Dit verhoogt het risico op een bedwantseninfestatie.

  Een Rentokil onderzoek dat gevoerd werd in 2015 heeft aangetoond dat een gemiddelde bedwantseninfestatie minstens 3,5 weken inactiviteit veroorzaakt. Bedwantsen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de schadeclaims (vergeleken met ander ongedierte).

  De impact van bedwantsen op reputatie, klantenreviews, moraal van het personeel, operationele effectiviteit en inkomsten en winsten is dus uiteraard groot.

  Bedwantsen in een bedrijf zijn een te groot risico om te laten aanslepen. Zodra je dus tekenen ziet, moet je onmiddellijk een ongedierte-expert inschakelen.

  Bij Rentokil bieden we naast een effectieve bestrijding van bedwantsen ook opleidingen aan zodat bedrijven hun werknemers kunnen sensibiliseren voor dit specifiek ongedierteprobleem. Door ze te trainen om vroegtijdig de sporen van bedwantsen te detecteren, kan een algemene verspreiding over het hele gebouw voorkomen worden.


 • Hoe kies je een ongediertebestrijdingsbedrijf?

  Bij een goed ongediertebestrijdingsbedrijf moet de hele organisatie - zowel het management als de servicemedewerkers - voldoen aan de vereiste criteria. Iedereen moet beschikken over degelijke competenties en servicebereidheid.

  Een goede partner in ongediertebestrijding moet in staat zijn om al uw gezondheids- en veiligheidsvragen te beantwoorden en soms zelfs te anticiperen. De service moet op maat gemaakt zijn van uw bedrijf want de omstandigheden in elk bedrijf zijn anders.

  Een ongedierte-expert moet uiteraard respect hebben voor uw eigendom en moet de werkzaamheden dus met uiterste zorg uitvoeren. Hij moet zich vrij voelen om van bij het begin melding maken van eventuele moeilijke situaties. Ook de klant moet op elk moment vragen kunnen stellen of bekommernissen kunnen uiten. Er moet dus wel degelijk een partnership bestaan tussen klant en expert.

  Belangrijkste selectiecriteria

  1. Certifiëringen - licenties en certifiëringen bewijzen dat de service uitgevoerd wordt rekening houdend met de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
  2. Lidmaatschap bij verenigingen - lidmaatschap bij sectorverenigingen zoals de Belgian Pest Management Association (BePMA) geven aan dat de verleende diensten uitgevoerd worden door opgeleide mensen en dat het bedrijf voldoet aan de strikte voorwaarden die gesteld worden aan het lidmaatschap.
  3. Klantengetuigenissen - vandaag - meer dan ooit - zijn getuigenissen van andere bedrijven over de service doorslaggevend. Ga te rade bij collega's, vrienden, familie of lees de klantengetuigenissen op de website.
  4. Transparantie - volledige eerlijkheid en transparantie van bij het begin van de samenwerking over de kost, de geleverde service en de duur van de overeenkomst. Duidelijke rapportering is eveneens cruciaal.
  5. Expertise & ervaring - een gereputeerd bedrijf met degelijk opgeleide en ervaren medewerkers kan u gemoedsrust geven zodat u zich enkel hoeft te bekommeren over uw kernactiviteiten.

 • Waarom Rentokil?

  Met Rentokil Pest Control als ongediertepartner kunt u zeker zijn van een kwalitatieve bescherming tegen ongedierte.

  Onze focus ligt op het volledig oplossen van uw probleem met ongedierte. Tegelijkertijd geven wij u aanbevelingen om te voorkomen dat hetzelfde probleem terug te kop opduikt in de toekomst.

  Met meer dan 85 jaar ervaring in de ongediertesector kunt u er zeker van zijn dat onze service kwalitatief is en dat onze servicemensen op het hoogste niveau getraind zijn.

  • Certifiëringen - Rentokil België heeft als enige bedrijf in de ongediertsector het CEPA certificaat - een bewijs van onze hoogkwalitatieve service
  • Lidmaatschap bij verenigingen: Rentokil is lid van BePMA - Belgian Pest Managment Association
  • Klantengetuigenissen - wij hebben talrijke klantengetuigenissen van bedrijven die tevreden zijn over onze diensten
  • Tranparantie - ons online en realtime rapporteringssysteem myRentokil geeft u een volledig en transparant overzicht van uw ongediertebestrijding en -preventie
  • Expertise & ervaring - onze servicemensen zijn grondig opgeleid en worden op regelmatige tijdstippen bijgeschoold en getest op hun kennis van het ongedierte en de actuele bestrijdingstechnieken

Onderneem actie

Neem vandaag nog contact op met Rentokil om uw probleem met bedwantsen voorgoed op te lossen en alle stress die met een bedwantsenplaag gepaard gaat van de baan te ruimen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte