Bedwantsen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Stoombehandeling

Deze innovatieve methode om bedwantsen te bestrijden aan de hand van stoom is effectief, permanent en 100% onschadelijk voor het milieu aangezien er geen biociden gebruikt worden om het probleem met bedwantsen op te lossen. De temperaturen van onze draagbare stoomapparaten zijn hoog genoeg om bedwantsen en hun eitjes direct te doden.

Door middel van stoom kunnen wij objecten behandelen die niet met insecticides behandeld kunnen worden, zoals matrassen, box springs en gestoffeerde meubelen.

Stoombehandeling

Milieuvriendelijk bedwantsen bestrijden

Het bijzondere aan deze manier van bedwantsen bestrijden is dat de stoom, nadat hij op conventionele wijze gegenereerd werd in de machine, verder verhit wordt tot 180°C in het handvat.

Net voordat de stoom het handvat verlaat, wordt hij vermengd met een op water en alcohol gebaseerde oplossing dat natriummetasilicaat en natriumcarbonaat bevat en gebruikt kan worden in de nabijheid van mens en dier.

Bedwantsen zijn erg gevoelig voor temperatuurveranderingen. Deze behandeling aan de hand van een stoomstraal van 180°C doodt dan ook de bedwantsen in alle stadia van hun ontwikkeling: eitjes, larven en ook de volwassen insecten.

Erg handig met deze methode van bedwantsen bestrijden is dat het systeem erg flexibel is: de stoomstraal kan specifiek gericht worden op de plaatsen waar de bedwantsen zich verstoppen. Zo kunnen ook moeilijk bereikbare plaatsen behandeld worden en kunnen de bedwantsen niet ontsnappen.

Bedwantsen bestrijden: voordelen van de stoombehandeling

 • Minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten - de besmette kamer moet niet volledig gedemonteerd worden. Onze servicemedewerkers doen een grondige inspectie en behandelen meteen de plaatsen waar ze bedwantsen opmerken.
 • Geen verlies aan inkomsten - de behandelde kamer kan onmiddellijk weer in gebruik genomen worden.
 • Snel - in één enkele behandeling worden 100% van de eitjes gedood en meer dan 90% van de volwassen bedwantsen. In de meeste gevallen zijn er slechts 3 behandelingen nodig – telkens met een tussentijd van 7 à 8 dagen – om het probleem met bedwantsen onder controle te hebben. Bij zwaardere besmettingen kan de servicemedewerker echter meer behandelingen nodig achten.
 • 100% effectief - doodt bedwantsen in alle stadia van de ontwikkeling (ei, larve, volwassen bedwants). Dit is onmogelijk met een insecticide.
 • Mileuvriendelijk - er worden geen toxische bestrijdingsmiddelen gebruikt om het bedwantsenprobleem op te lossen.
 • Toepasbaar op verschillende materialen - de stoombehandeling voor de bestrijding van bedwantsen is onschadelijk voor uw inboedel en kan zowel toegepast worden op textiel (gordijnen, matrassen, ...), hout, plastic, ...
 • Verdrijft bedwantsengeur - de stoombehandeling tegen bedwantsen zorgt er bovendien voor dat de onaangename, zoete geur die bedwantsen verspreiden geneutraliseerd wordt.
 • De reputatie van uw bedrijf blijft beschermd - een bedwantsenplaag moet snel en effectief opgelost worden vooraleer het nieuws zich onder uw klanten verspreidt.
 • Kostenbesparend - bedwantsen bestrijden met de stoombehandeling van Rentokil betekent vervangingskosten vermijden van voorwerpen die niet chemisch kunnen worden behandeld zoals matrassen en meubilair. Bovendien vergt de behandeling geen extra materialen – behalve water.
 • Gemakkelijk - de stoom kan snel en gemakkelijk worden gegenereerd als je maar een stopcontact en water bij de hand hebt.
 • Hygiënisch - naast het effectief bestrijden van bedwantsen, worden met deze stoombehandeling ook bacteriën, schimmels en eventuele residuën van eerder gebruikte producten verwijderd.