$imgalt

Bedwantsen

Bereikbaar 24/7. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Bedwantsen in huis

Bedwantsen komen meestal het huis binnen via kleding of meubilair. De meest voorkomende bron van bedwantsen is een verblijf in een hotel waar een plaag heerst. Bedwantsen of hun eitjes komen terecht in kleding of koffers en worden zo mee naar huis genomen.

Als u tijdens een verblijf in een hotel tekenen van bedwantsen ontdekt, en zeker als u gebeten wordt of bloeddruppeltjes op de lakens ziet, wees dan zeer voorzichtig bij het weer naar huis nemen van uw persoonlijke bezittingen. Overleg met het hotelmanagement om het risico te bepalen - het kan nodig zijn om uw kleding te wassen of een andere behandeling te geven die ervoor zorgt dat u ze zonder bedwantsen mee terug naar huis kunt nemen. Hetzelfde geldt voor tweedehands meubilair en meubilair dat dat verplaatst wordt. Als er een risico op bedwantsen bestaat, kan Rentokil uw meubels een behandeling geven voordat ze uw huis binnenkomen.

Het kan weken tot maanden duren voordat u een bedwantsenplaag ontdekt. Bedwantsen zitten goed verstopt, waardoor alleen de sporen van de beten verraden dat u wellicht te maken heeft met bedwantsen.

This video player requires JavaScript.

Als u bedwantsen in huis hebt, verspreid ze dan niet verder door kleding, koffers of meubilair mee te nemen naar hotels of huizen van vrienden of familie. Bedwantsen kunnen door holtes in de muren of vloeren zich ook verspreiden naar naastgelegen woningen. Als u last heeft van bedwantsen in huis en u woont in een flat of een rijhuis, denk dan aan uw buren en reageer onmiddellijk.

Probeer ook in huis de plaag zo min mogelijk te verspreiden, door meubels in de besmette kamer niet te verplaatsen naar andere kamers in huis. Let ook op dat u, als u gestofzuigd hebt, de stofzuigerzak direct buiten weggooit in een gesloten afvalemmer. Bedwantsen gaan niet altijd dood in de stofzuiger.

De impact van bedwantsen

Bedwantsen leven van het bloed van mensen en andere zoogdieren. Bedwantsen kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen. Een beet van een bedwants doet geen pijn. De overlast komt vooral van de jeuk die ontstaat door de reactie van het lichaam op de beet. Het behandelen van de beten verzacht de irritatie, maar omdat het in het geval van bedwantsen vaak meerdere beten betreft, blijft het ongemak vaak erg onaangenaam. Meerdere beten en contact met bedwantsen kunnen ook leiden tot een jeukende huiduitslag of eczeem. Raadpleeg een dokter of apotheker voor advies en behandeling als dit voorkomt.

Professionele bedwantsenbestrijding

Neem direct contact op met Rentokil via het telefoonnummer 0800 20 123 zodra u vermoedt bedwantsen in huis te hebben. De medewerkers van Rentokil hebben een uitgebreide opleiding gehad in het herkennen van bedwantsen en het opmerken van de signalen van bedwantsen.

Tijdens een vrijblijvende afspraak, inspecteren wij uw woning op bedwantsen of eventuele andere bijtende insecten. Als blijkt dat er bedwantsen in de woning zijn, nemen wij de verschillende manieren van bedwantsenbestrijding met u door.