Ander ongedierte

Neem contact met ons op 0800 20 160  of Contact Us

Ander ongedierte

Je huis delen met één van de vele soorten ongedierte die in België voorkomen is allesbehalve aangenaam. In veel gevallen zijn deze beestjes niet alleen dragers van ziektes maar kunnen zij ook schade aanrichten aan uw bezittingen. Bovendien hebben vel mensen een panische angst voor muizen, spinnen, kakkerlakken en andere enge soorten ongedierte.

Soorten problemen met ongedierte

Er zijn duizenden verschillende soorten “kleine beestjes” of “tijdelijke indringers”. Het is niet gemakkelijk om te achterhalen om welke soort het exact gaat en of ze al dan niet gevaarlijk zijn.

Hoe houd ik ongedierte buiten?

Het afdichten van toegangsroutes kan helpen ongenode gasten buiten te houden. Veel gebruikte routes zijn openingen onder deuren en rond leidingen naar buiten of aangelegen woningen.

Dicht ook de openingen af waar deze insecten kunnen gaan nestelen. Veel van deze insecten, zoals de oorwurm en de tapijtkever, zijn vooral 's nachts actief en verstoppen zich overdag in kieren en spleten in muren, langs plinten of achter wandcontactdozen.

Stofzuig tapijten en vloerbedekking regelmatig om eventuele eitjes van de tapijtkever te verwijderen en gebruik regelmatig een insectenwerende tapijtreiniger.

Meestal komen insecten uw huis binnen omdat ze op zoek zijn naar voedsel en water. Zorg er daarom voor dat er geen voedsel en water beschikbaar is en tref de volgende maatregelen:

  • Bewaar voedingsmiddelen in dozen of in afgesloten plastic zakken
  • Ruim voedselresten en gemorste voedingsmiddelen altijd onmiddellijk op
  • Ruim voedselresten onder koelkasten en fornuizen op
  • Maak gebruikt serviesgoed en bestek onmiddellijk schoon
  • Laat dierenvoeding, water en kattenbakken 's nachts niet staan
  • Bewaar afval of compost in afgesloten bakken
  • Kijk uit met vieze luiers of vieze kleding
  • Laat vloeistoffen 's nachts niet in gootstenen of emmers staan

Zilvervisjes hebben een vochtige, maar ook warme omgeving nodig. Zorg er daarom voor dat kamers droog zijn en goed geventileerd worden.

Hoe kom ik van ongedierte af?

Als er niets tegen gedaan wordt, zullen sommige ongenode gasten zich snel in grote aantallen vestigen en zich verspreiden naar aangrenzende woningen.

Als het een plaag van tapijtkevers betreft, raden we aan alle vloerbedekking grondig te stofzuigen en te behandelen met een insectenwerende tapijtreiniger. Als kleding, gordijnstof of zacht woningtextiel tekenen van een plaag vertoont of door larven van de tapijtkever is aangevreten, moet dit chemisch worden gereinigd.

Ongedierte bestrijden met doe-het-zelf producten

Er is een grote verscheidenheid aan doe-het-zelf producten verkrijgbaar waarmee u de diverse insecten en ongenode gasten effectief kunt bestrijden. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor een veilig en effectief gebruik.

Het zal echter niet meevallen, vooral niet met de vrij verkrijgbare producten, om alle hoeken en gaten te bereiken waarin een aantal van deze insecten zich graag verstopt. Een hardnekkige plaag vereist een professionele aanpak om te voorkomen dat het probleem opnieuw de kop op steekt.

Professionele ongediertebestrijding

De meeste enge kruipers of ongenode gasten zijn vooral hinderlijk in de tuin en niet zozeer in huis. Dit is echter niet altijd het geval en een aantal van deze plagen blijkt bijzonder lastig te bestrijden. Doe-het-zelf producten zijn een goede oplossing voor acute problemen; maar voor hardnekkige problemen is het inschakelen van een deskundige ongediertebestrijder noodzakelijk om voorgoed met een aantal enge kruipers af te rekenen.

De experts van Rentokil beschikken over diverse effectieve insecticiden voor de bestrijding van enge kruipers en ongenode gasten.

We proberen het risico van insecticiden in huis zo laag mogelijk te houden door het gebruik van merkproducten zoals het niet-giftige RID (Rentokil Insecticide Dust; Rentokil insecticidepoeder).

Rentokil heeft een service die ongedierteplagen in huis direct bestrijdt. Onze service is snel, effectief en biedt een hoge mate van veiligheid voor uw gezin en uw huisdieren.

Bel ons GRATIS op 0800 20 160 voor een bezoek van een Rentokil specialist of stuur ons een e-mail.

Bijtende insecten

Insecten in vochtige omgevingen

Parasieten in huis

Ongedierte op planten

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160