Internationale bedwantsenweek

Bedwantsen staan in de spotlights tijdens de Internationale Bedwantsenweek (22 september – 3 oktober 2008)

België, 18 september 2008: Het steeds warmer klimaat en de toegenomen mobiliteit zijn verantwoordelijk voor de opmars van de bedwants over heel Europa. Dat is dan ook de reden waarom Rentokil de meest recente inzichten over bedwantsen en de innovaties voor het bestrijden van deze snel groeiende ongediertesoort wil delen met zijn klanten en prospecten tijdens de Internationale Bedwantsenweek. De eerste Belgische editie wordt georganiseerd op 23 september in samenwerking met Rentokil Frankrijk (Parijs). Verder zijn er seminaries gepland in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje & Ierland. De gastsprekers op de Internationale Bedwantsenweek zijn ervaren ongedierte-experts waaronder Dr. Michael Potter, professor entomologie aan de University of Kentucky, zullen er onder andere spreken over de leefwijze en de gedragspatronen van bedwantsen alsook over de gezondheidsrisico’s die bedwantsen wereldwijd kunnen veroorzaken.

De eerste Internationale Bedwantsenweek is de perfecte gelegenheid voor professionals uit de gezondheidszorg, de hotel-, transport- of vrije tijdsector om waardevolle informatie op te doen over een soort ongedierte dat aanzienlijke risico’s inhoudt voor klanten, personeel, management, winst en reputatie.

Rentokil maakte bekend dat het aantal oproepen voor het bestrijden van bedwantsenplagen in België is toegenomen en bevestigt hiermee dat het probleem het afgelopen jaar verergerd is. Ook in de transportsector wordt het probleem nijpender: de meeste bedwantsenproblemen komen voor in de openbare en de privé transportsector. Bedwantsen gedijen namelijk het best in kleine ruimten zoals in zetelplooien en sluitingen van veiligheidsgordels op bussen, treinen en vliegtuigen.

Dr Peter Whittall, Divisional Technical Director bij Rentokil Pest Control UK, legt uit: “Bedwanstenplagen komen inderdaad frequenter voor en Rentokil kreeg het afgelopen jaar steeds meer oproepen voor dit probleem. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat mensen meer reizen: een infestatie van bedwantsen komt vaak voor in hotels waar bedwantsen - of hun eitjes - binnengebracht worden via de bagage of kleding van hotelgasten. Hoewel de gevolgen van bedwantsenbeten zelden ernstig zijn, veroorzaken ze toch hevige irritaties bij mensen. Door het organiseren van de allereerste Internationale Bedwantsenweek hoopt Rentokil zijn steentje bij te dragen tot een beter inzicht in de risico’s van bedwantsen en bedrijven te helpen om zich beter te beschermen en om één van de moeilijkst te bestrijden ongediertesoorten de baas te worden.”

Gerenommeerd bedwantsenexpert, Dr. Michael Potter, zal het ook hebben over de uitdaging om deze beestjes te lijf te gaan. Potter licht toe: “Gedurende een halve eeuw heeft de mensheid geen last ondervonden van bedwansten, maar nu zijn ze terug om wraak te nemen. Vanaf het ogenblik dat ze een gebouw zijn binnengedrongen, verspreiden ze zich snel en kruipen ze van kamer tot kamer en zelfs van de ene naar de andere verdieping. Aangezien ze veel verschillende schuilplaatsen hebben, moeten de behandelingen grondig uitgevoerd worden door professionals om elke mogelijke infestatie onder controle te houden of de kop in te drukken. De voorwerpen die niet behandeld kunnen worden met insecticiden, zoals bedlinnen en kledingsstukken, moeten gewassen worden op minimum 50°C om er zeker van te zijn dat de bedwantsen – in elk stadium van hun levenscyclus – gedood zijn.“

De Internationale Bedwantsenweek wordt georganiseerd tussen 22 september en 3 oktober 2008.
Voor meer informatie over de Rentokil diensten, surf naar www.rentokil.be www.rentokil.be

Voor meer informatie contacteer:
Mylène De Smet at 03/450.65.00.

Over Rentokil

Rentokil Pest Control treedt op ter preventie en bestrijding van ongedierte, insecten en zwammen. Tevens biedt Rentokil oplossingen voor het weren van vogels. Rentokil Pest Control verzorgt het uitvoeren van inspecties en de rapportage over hygiëne en bouwkundige omstandigheden. Uitgangpunten zijn afnemerseisen, wettelijke eisen, HACCP-systemen en hygiënecodes.

Door het eigen Pest Control Research & Development Center worden regelmatig innovaties geïntroduceerd, zoals de Mouse Monitor Unit, RADAR en PestNetOnline. Rentokil heeft een ruime ervaring met weringmaatregelen en een uitgebreid assortiment weringmaterialen.

Rentokil Pest Control is de specialist in de preventie, inspectie en bestrijding van ongedierte in en rond (bedrijfs)gebouwen en bij particulieren thuis. Rentokil Pest Control is een divisie van Rentokil Initial PLC. Met ruim 900 vestigingen in 40 landen is Rentokil Initial marktleider op het gebied van serviceverlening in en om bedrijven en bij particulieren.