PR bericht Olympische Spelen

Bericht Voor de Pers
Ongedierte neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Beijing dankzij Rentokil

Aartselaar, 6 augustus 2008 - Rentokil Pest Control is door het stadsbestuur van Beijing gevraagd te helpen bij de bestrijding en preventie van ongedierte tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008. Rentokil stuurt 150 ongediertebestrijding-experts om zich bij het 400 man sterke Beijing Pest Control Emergency Support Team te voegen.

Het stadsbestuur van Beijing vroeg Rentokil om assistentie bij de ontwikkeling en implementatie van een ongediertepreventieprogramma om ongedierteplagen tijdens de Olympische Spelen te voorkomen en onder controle te houden. Het programma is speciaal ontworpen voor grootschalige evenementen waar veel bezoekers en mogelijk ongedierte op af kunnen komen. Rentokil ontwikkelde voor het programma onder andere een speciale training voor de Beijing Pest Management Association(BPMA) en was betrokken bij het trainen van 800 locale ongediertebestrijders in hoe om te gaan met plagen tijdens de Olympische Spelen.

Het belangrijkste onderdeel uit het ongediertebestrijdingprogramma bestaat uit de dagelijkse inspecties en zo nodig behandelen van 100 Olympische trainings- en de wedstrijdterreinen door Rentokil servicemedewerkers om zo de aanwezigheid van ongedierte tot een minimum te beperken. Rentokil zal het Beijing Pest Control Emergency Support Team eveneens assisteren om de kans op een uitbraak van een ongedierteplaag in een deel van de stad met 30.000 huishoudens en 7.000 restaurants te minimaliseren.

Rentokil is een van de hoofdleveranciers van diensten en producten ter bestrijding van ongedierte tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing. Een overzicht van de door Rentokil Pest Control geïnitieerde activiteiten:

  • de lancering van een speciaal ontworpen insectenhor om vliegende insecten uit de belangrijkste overdekte locaties in Beijing te houden;
  • als lid van het Beijing Pest Control Emergency Support Team de afhandeling verzorgen van de ongediertemeldingen tijdens het hoogtepunt van het seizoen voor vliegende insecten;
  • 150 ongediertebestrijders beschikbaar stellen om dagelijkse inspecties en, indien nodig, behandelingen, uit te voeren;
  • de monitoring van ongedierte coördineren voor lokale gezondheidsinstellingen in heel Beijing;
  • de ontwikkeling van het eerste technische handboek in China voor ongediertebestrijding tijdens grootschalige evenementen;
  • de beoordeling van de 800 medewerkers op hun capaciteiten en meewerken aan de ontwikkeling van een serie trainingen voor ongediertebestrijdingexperts voor de Beijing Pest Control Management Association. Dit laatste doet Rentokil in haar rol als enige buitenlands bedrijf dat één van de Hoofd Trainingsinstructeurs levert.

William Kong, Managing Director van Rentokil in China: “Het is een groot genoegen om als partner van Beijing samen te werken aan ongediertevrije Olympische Spelen. De Olympische Spelen is het grootste sportevenement op onze agenda. Wij hebben ervoor gezorgd dat er een klein legertje van onze ongediertebestrijders aanwezig is om de Spelen soepel te laten verlopen in een periode dat er al grote druk ligt op de gezondheidsinstanties van Beijing.”

“Iedere stad die van plan is een groot evenement te organiseren kan een voorbeeld nemen aan de buitengewoon grote toewijding van Beijing met betrekking tot ongediertebestrijding. Essentieel zijn lange termijn planning en trainingen, gecombineerd met lokale kennis, flexibele arbeidskrachten en toewijding van alle betrokken partijen om samen te werken met de locale ongediertebestrijders.”

Rentokil zet haar meeste recente technologie in om de Olympische Spelen in Beijing te ondersteunen. Mylène De Smet, Marketing Rentokil België, voegt daaraan toe: “Een dergelijke opdracht komt voort uit het marktleiderschap van onze organisatie, die over de hele wereld werkzaam is. Ook in België ondersteunen wij bedrijven en organisaties in hun projecten ter bestrijding én preventie van ongedierte.”  

“Niet alleen tijdens de Olympische Spelen in Beijing maar ook in België wordt steeds meer voor een dier- en milieuvriendelijke manier van ongediertebestrijding gekozen. Zo is recent de Radar ontwikkeld. Een technologisch zeer inventieve muizenval, met een ingang aan beide zijden. Zodra de muis door twee infrarode stralen loopt, wordt een signaal gegeven waarmee beide ingangen afgesloten worden. Dan wordt kooldioxide in de Radar verspreid. Kooldioxide wordt gezien als de meest diervriendelijke manier om een muis te doden en Rentokil Pest Control is de enige organisatie die dit in het kader van ongediertebestrijding mag toepassen.”

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rentokil Pest Control
Mevrouw Mylène De Smet
Telefoon: + 32 (3) 450.65.00

Over Rentokil Pest Control

Rentokil Pest Control treedt op ter preventie en bestrijding van ongedierte, insecten en zwammen. Tevens biedt Rentokil oplossingen voor het weren van vogels. Rentokil Pest Control verzorgt het uitvoeren van inspecties en de rapportage over hygiëne en bouwkundige omstandigheden. Uitgangpunten zijn afnemerseisen, wettelijke eisen, HACCP-systemen en hygiënecodes. Het bedrijf heeft vijf regiokantoren en circa 280 medewerkers.

Door het eigen Pest Control Research & Development Center worden regelmatig innovaties geïntroduceerd, zoals de Mouse Monitoring Unit, RADAR en PestNetOnline. Rentokil heeft een ruime ervaring met weringsmaatregelen en een uitgebreid assortiment weringsmaterialen. Daarnaast brengt Rentokil Pest Control advies uit op het gebied van bouwkundige staat, stapeling en huishouding.

Rentokil Pest Control is de specialist in de preventie, inspectie en bestrijding van ongedierte in en rond (bedrijfs)gebouwen en bij particulieren thuis. Rentokil Pest Control is een divisie van Rentokil Initial PLC. Met ruim 900 vestigingen in 40 landen is Rentokil Initial marktleider op het gebied van serviceverlening in en om bedrijven en bij particulieren.