Particulieren

Houtworm

 

Afbeelding Houtworm (Latijn: xestobium rufovillosum)

Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal torren die beschadigingen aan hout toebrengen. De term 'houtworm' wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort en hout eet.

Houtworm kan een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Geleidelijk aan wordt het hout door de houtwormgaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Houtwormbehandeling: Waarom Rentokil Pest Control?

Rentokil Pest Control heeft houtwormspecialisten in dienst die enkel houtworm, rot en vocht behandelen.

We beschikken over een jarenlange ervaring in het behandelen van hout dat aangetast is door houtworm. Geen enkel ander bedrijf heeft een gelijkaardig vakmanschap. De behandelingen van Rentokil Pest Control tegen houtworm zijn uniek.

  • Snelle & betrouwbare service
  • Prijs wordt op maat opgesteld - afhankelijk van de aard en de graad van het houtwormprobleem
  • De behandeling van houtworm wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide technici
  • Vraag naar onze referenties.

Hebt u een probleem met houtworm? Wil u meer advies over de behandeling van Rentokil Pest Control van houtworm of wil u dat één van onze houtwormexperts bij u langskomt, bel ons dan op het GRATIS nummer 0800 20 160.

Er zijn verschillende soorten houtworm, waaronder de houtkever en de bonte knaagkever. Raadpleeg onze ongediertehandleiding over houtaantasters voor meer informatie over soorten houtworm.

Behandelen van houtworm

Houtworm in huis moet door vakkundige servicemedewerkers worden behandeld, omdat aanhoudende problemen tot bouwkundige schade kunnen leiden.

Veel houtwormplagen blijven jarenlang verborgen, met wijdverspreide en ernstige schade tot gevolg. Zodra u denkt dat u een houtwormprobleem heeft, is het belangrijk om snel actie te ondernemen.

Houtwormonderzoek

Voor we met een behandeling beginnen, voert een specialist van Rentokil een grondige inspectie uit om de mate van het houtwormprobleem te bepalen. Indien u dit wenst, wordt ook gecontroleerd of er bijkomende problemen zijn zoals rot of vocht.

Het onderzoek zal uitwijzen om welke soort houtwormplaag het gaat, hoever hij zich heeft verspreid en wat de juiste behandeling is.

Houtwormbehandeling door Rentokil

Houtworm wordt behandeld door minstens één fase van de ontwikkeling van de kever aan te pakken. De plaag zal snel onder controle worden gebracht, maar omdat de kevers een lange levenscyclus hebben, kan het langer dan een jaar duren voor een houtwormplaag volledig is verdwenen.

Wij maken gebruik van krachtige houtwormbehandelingen, die echter zo worden toegepast dat mens, huisdier en milieu er zo min mogelijk aan worden blootgesteld. Meestal gaat het daarbij om een vloeistof of een product dat voor een doelgerichte behandeling in de houtwormgaten wordt geïnjecteerd.

Rentokil Pest Control maakt komaf met HOUTWORM!