Rentokil at the movies

5 grote filmklassiekers die met Rentokil een stuk korter geweest zouden zijn

 Presentation1

Het is vrijdag vandaag en op vrijdag mag het allemaal een beetje luchtiger. Daarom dacht ik dat het misschien wel fun zou zijn om een blog te schrijven over de link tussen Rentokil en cinema. Zelf ben ik een grote bioscoopfan en ik heb al gemerkt dat ongedierte vaak één van de hoofdrollen speelt in films. Het is zelfs zo dat in veel films kleine én grote beestjes de lelijke slechteriken spelen die iedereen terroriseren. Maar dit soort horrorfilms zouden zeker en vast minder angstaanjagend zijn als onze Rentokil helden erin zouden voorkomen. De Rentokil experts in ongediertebestrijding zouden zonder enige twijfel komaf gemaakt hebben met deze creepy protagonisten van het witte doek.

Bij wijze van speelse introductie tot het weekend heb ik even een TOP 5 gemaakt van films waarin Rentokil een nuttige rol had kunnen spelen.

The Fly

Rentokil: The Fly

Een ongelooflijke film over teleportatie … als alles had gewerkt zoals het had moeten werken tenminste.

Spijtig genoeg werd de wetenschappelijke doorbraak van deze ontdekking geboycot door een vlieg die per ongeluk in het teleportatiesas terechtkwam. Voor elk wetenschappelijk of technologisch bedrijf waar gewerkt wordt in laboratoria zijn vliegen een absolute “no go” omdat hun aanwezigheid een enorm risico kan betekenen. Waarom heeft niemand in de film gedacht aan een risico-analyse vooraleer van start te gaan met het experiment?  Terwijl dat normaal gezien toch een standaardprocedure is? Deze catastrofe zou nooit gebeurd zijn als de ongedierte-expert van Rentokil een grondige inspectie had gedaan en een aantal aanbevelingen op “papier” had gezet.

Sta me toe een beetje reclame te maken voor onze Luminos elektrische vliegenvangers. Met een eleketrische vliegenvanger van Rentokil zou deze vlieg geen schijn van kans gemaakt hebben en zou er een einde aan haar reis gekomen zijn tegen de kleefplaat van het toestel – zonder enig risico op een secundaire besmetting.  Maar bon … het zou een stuk minder spannend geweest zijn. Zoveel is zeker!

The birds

Rentokil: The Birds

Een enkel woord: kettingzaag. Maar niet om de vogels te verjagen of ze in stukken te snijden … jullie hebben teveel horrorfilms gezien!! Om de bomen door te zagen natuurlijk!

De romance in dit meesterwerk van Alfred Hitchcock zou een pak aangenamer verlopen zijn als iemand met kennis van zaken de bomen zou afgezaagd hebben. Geen bomen, geen nesten, geen problemen met vogels! En hop … de zaak is geregeld.

Maar wees gerust: Rentokil hanteert niet zo’n drastische methodes. Wij gaan discreter en efficiënter tewerk met onze verschillende producten voor duivenwering. Voor elke situatie bestaat er een passende oplossing die zo goed als onzichtbaar is. Neem eens een kijkje op onze website.

Arachnophobia

Rentokil: Arachnophobia

Gigantische, dodelijke spinnen uit Venezuela of niet: een ervaren en gekwalificeerde servicemedewerker van Rentokil  zou het probleem van het kleine, vredige stadje in een oogwenk opgelost hebben voordat het zou kunnen uitgroeien tot een gruwelverhaal.

Maar alle gekheid op een stokje: spinnen houden ervan om zich te verstoppen in goederen en reizen op die manier vaak van het ene land of continent naar het andere. Niet zelden  worden bananenspinnen gespot door magazijniers van voedingsmagazijnen.

Maar zou deze film ook werkelijkheid kunnen zijn? Niet echt. En al zeker niet als u een beroep doet op een ongedierte-expert van Rentokil. Hij zou zonder twijfel een gepaste oplossing kunnen aanbieden om uw spinnenprobleem de wereld uit te helpen.

Onze servicemedewerkers mogen dus zeker geen doetjes zijn. Ze moeten koelbloedig blijven in alle soorten situaties. Arachnophoben (“spinnenvrezers”) kunnen dus maar beter niet solliciteren bij Rentokil!

Harry Potter & the Chamber of Secrets

Rentokil: Harry Potter

Een reuzenslang in een school … niet echt een voorbeeld van veilig schoolbeheer!

In de Geheime Kamer moet Harry Potter vechten tegen een reuzenslang die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Maar waarom hebben die domkoppen niet aan Rentokil gedacht?

Ik weet het wel: dit soort slangen komen gelukkig niet voor in België dus slangen vangen behoort niet tot het dagelijks werk van de Belgische Rentokil experts! Maar Rentokil is wereldwijd actief in meer dan 65 landen. Het vangen van slangen is dus meer iets voor onze Afrikaanse en Amerikaanse collega’s. Nog nooit zo blij geweest dat ik in België woon!

Ratatouille

Rentokil: Ratatouille

Goed. Ik ben het met u eens. De held van deze blockbuster hoort niet echt thuis in het rijtje van harige monsters. Het is één van de eerste films die de reputatie van het knaagdier een beetje oppoetst, want meestal speelt het de rol van de vuilaard, de gore dief, de boosdoener. Maar ook al is Ratatouille één van de meest lieve, schattige, aaibare ratten die er op onze aardbol rondlopen: zijn soortgenootjes heb je toch liever niet in je lievelingsrestaurant! Uw honger zou wel eens op slag over kunnen zijn.

Ratten zijn dragers van besmettelijke ziektes. Als ze in aanraking komen met voeding is deze niet langer geschikt voor consumptie en moet alles weggegooid worden.

Remy mag dan wel een uitzonderlijke reukzin hebben die zijn familie redt van de vergiftigingsdood, maar Remy is een uitzondering op de regel. Ratten zijn ongedierte en moeten bestreden worden als ze het terrein van de mens betreden.

Bij Rentokil gebruiken wij geen laserstralen om ratten en muizen te bestrijden. Wij pakken problemen met knaagdieren heel anders aan – met of zonder gebruik van toxische producten. Lees alles over PestConnect – een innovatief systeem voor de detectie en de bestrijding van muizen zonder vergif.

Sterk hé? Al deze beestjes op het grote, witte doek? En er zijn er nog massa’s andere. Wat mij betreft hebben onze Rentokil servicemedewerkers veel weg van de helden uit Ghostbusters – vind je niet?

Hoe dan ook: heb je een probleem met ongedierte? Aarzel dan niet en doe een beroep op Rentokil. Onze service is snel, discreet en effectief en je wordt niet gehinderd in je dagelijkse activiteiten. Bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email.

 

Reageer of stel je vraag

Your email address will not be published. Required fields are marked *